Noorderlicht vakantie

4 January 2017

Posted in Vakantie en Recreatie

xplorethenorth - noorderlicht vakantie

Een Noorderlicht vakantie, wat kunnen we daar onder verstaan? We verstaan daaronder een reis die ondernomen wordt met als hoofddoel het Noorderlicht, ook wel poollicht of Aurora Borealis genoemd, te kunnen ervaren. Nu kun je misschien denken, soms is dit verschijnsel toch ook gewoon in Nederland waar te nemen? Dat is inderdaad het geval, maar belangrijk om in het oog te houden is dat dit een veel minder intense ervaring is. In de eerste plaats omdat het poollicht zo ver van de Noordpool af gewoon een stuk minder sterk is. Daarbij komt dat het hier maar heel zelden eens waar te nemen is en ook nog minder goed te zien is door de vele lichtvervuiling waar wij in Nederland mee te maken hebben. Wil jij het echt in alle intensiteit meemaken, dan is een Noorderlicht vakantie iets wat je jezelf gewoon eens moet gunnen. Iedereen die dit al eens meegemaakt heeft, kan je vertellen dat het echt een onvergetelijke ervaring is, die echt nergens anders mee te vergelijken is. Heb jij de mogelijkheid om een Noorderlicht vakantie te maken, dan moet je dit dus zeker proberen te gaan doen!

Specialist in Noorderlicht vakantie

Wil jij de kans zo groot mogelijk maken dat jij ook echt de Aurora Borealis te zien krijgt, dan is het verstandig om jouw reis te boeken bij een reisbureau dat gespecialiseerd is in de Noorderlicht vakantie. Xplore the North is wat dat betreft een uitstekende keus. Dit bureau is opgericht vanuit de passie van het zien van het poollicht en zij stellen hun reizen dan ook zo samen dat de kans dat jij dit ook echt zult ervaren zo groot mogelijk is. Belangrijk om bij het boeken van een Noorderlicht vakantie in het oog te houden is dat er nooit een garantie te geven is dat je het ook echt mee zult maken. Een goede voorspelling kan pas kort van tevoren gegeven worden. Natuurlijk zijn er wel factoren die het reisbureau bij het samenstellen van de reizen in het oog houdt om de kans voor jou zo groot mogelijk te maken dat jij ook echt het noorderlicht zult zien tijdens jouw reis. Punten die hierbij belangrijk zijn, zijn:

  • de plaats waar je naartoe gaat
  • de periode van het jaar dat je op reis gaat
  • de reisduur waar je voor kiest

Door voor al deze factoren de optimale variant te kiezen, is de kans het grootst dat jouw Noorderlicht vakantie zal slagen.

Reizen van Xplore the North

Waar let Xplore the North nu op bij het samenstellen van jouw Noorderlicht vakantie? In de eerste plaats dat de locatie goed is. Belangrijk punt hierbij is dat de bestemming in het noordelijk deel van Lapland ligt, aangezien de kans op het zien van het poollicht groter wordt hoe dichter je bij de Noordpool komt. Daarnaast is de reisperiode ook van belang, van september tot half april maak je kans om de Aurora Borealis te zien. Maar het best boek jij jouw Noorderlicht vakantie tijdens de zogenaamde Indian Summer of in de periode van eind februari tot half april. Daarbij is het natuurlijk ook zo dat hoe langer je op reis gaat, hoe groter de kans is dat je succes hebt. Een punt wat je ook in je overweging mee zou moeten nemen, is de stand van de maan. Is het nieuwe maan, dan heb je door het donker een grotere kans op succes, maar tegen de combinatie van volle maan en poollicht kan weinig op. Xplore the North kan je uitstekend adviseren en jou de beste Noorderlicht vakantie bieden die er te krijgen is!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn